TATE “Pop up” Restaurant

Venue: Tate Britain

Brief

To design and build a “pop up” café to be installed outside The Tate Britain to combine food service, tea and coffee, and a bar. A contemporary design was to be married with an environmental edge whilst retaining an upscale finish. It must also be fully demountable.

Solution

Utilising our experience in kiosk design and temporary marquee structures we utilised 3 used shipping containers to create the food & beverage service areas with three 6m square pagoda structures linked together to produce the customer dining area.

The containers were adapted for this use by removing one wall and fitting rolla shutters, full electrical and lighting installation and bespoke tiled bar and service units. The container units were connected to the main building by an ingenious tunnel and rolla conveyor system where by meals prepared in the kitchen could easily be transported to the service points in the café.

Guttered to the containers, the pagodas were installed with timber boarded flooring to match the containers to give a seamless feel; with clear PVC removable walls to the front overlooking the garden, lighting and heating systems fitted sympathetically to the look and feel.

We believe this is the only temporary structure, attached to sea containers, served by an existing kitchen in existence.


Design & Build Case Studies

Contact Us

Let us know about your event production requirements​

Not readable? Change text. captcha txt